Dorințe de Crăciun

brad craciun dorinte
brad craciun dorinte
Foto: strajk.deviantart.com

Iată ne aflăm iarăși în ajunul încă unui Craciun. Toate lucrurile se aștern, așa, ca în fiecare an, de parcă cineva, de undeva face ca totul să fie repetabil. Shopping-ul după alimente, goana după cadouri, sarmalele, cozonacii, petrecerile în familie sau cu prietenii, schiurile sau patinele sau ambele, muntele, zăpada sau soarele rece, colindele, bradul, urările.

Și peste toate acestea rămân dorințele fiecăruia dintre noi, parcă agățate ca niște steluțe de crengile bradului. Am să vă spun și eu, așadar, ce dorințe am de acest Craciun și de anul nou ce va să vină curând.

Îmi doresc să întâlnesc mai mulți oameni inteligenți, mai mult bun simț și mai multă rațiune în gândirea celorlalți. Îmi doresc să văd mai multe intenții bune și mai puțină ranchiună și viclenie, îmi doresc să găsesc oameni care să nu se forțeze să pară bucuroși, ci să fie realmente bucuroși, îmi doresc mai multă calitate, în cantități mai mici și compasiune într-o cantitate mai mare, zâmbete numeroase și tristeți asumate, spirit de revoltă pentru ceea ce este incorect și un simț al responsabilității mai mare. Îmi doresc mai multă natură și aer mai curat, mai mare curaj și mai mică indiferență, mai puțină stereotipie și mai multă originalitate și creativitate. Îmi doresc muzică de calitate mai des și difuzoare la maxim, în mașini, tot mai rar. Îmi doresc mai multă comuniune și mai puțin egoism, îmi doresc să existe angajați mai fericiți și mai puține companii nepăsătoare față de potențialități, mai puține vorbe și mai multe fapte împlinite, competență și dăruire într-o măsură mai mare. Îmi doresc să văd oameni mai puțin naivi și sceptici mai puțin reticenți, mai puțini bigoți și  mai multe persoane conștiente de sine, mai multe cărți citite și mai puține seriale vizionate. Îmi doresc să existe mai multă curățenie și mai multă rușinare a oamenilor, mai multă acțiune și mai puțină visare, mai mult dans și mai puțină violență. Îmi doresc să crească respectul față de istorie și locurile publice, să crească numărul de bicicliști și bunul gust al arealului urban. Îmi doresc să existe Craciunuri mai vii și mai puțin cosmetizate, mai multă apropiere între oameni și mai multă sinceritate. Tuturor și pentru toți.

Să aveți un Craciun frumos. Ne regăsim la anul.

2 comments on “Dorințe de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.