Colivia de aur

Răul există. Și există pentru și în fiecare în mod diferit. În lumea asta pestriță, există oameni care reprezintă cel mai mare rău pentru ei înșiși și oameni care aduc cel mai mare rău pentru ceilalți. Dintre aceștia ultimii, cei care manipulează reprezintă poate cel mai inteligent fel de rău.

Manipulatorii adevărați sunt aceia care te vor face mai întâi să te îndoiești de ceea ce crezi tu deja, pentru ca mai apoi să te determine să crezi ceea ce vor ei. Pentru că din asta se hrănesc, din control și dependența ulterioară a celor controlați. Iar manipulatorii talentați te vor face să te îndoiești inclusiv de persoanele care îți vor de fapt cel mai mult bine din lumea asta.

Dezarmarea psihologică este creată atunci când persoana manipulată este trecută prin emoții extreme și opuse, pe de o parte agresare verbală și emoțională, pe de alta șantaj emoțional și milă. La finalul procesului, subiectul se va afla complet în incapacitatea de a lua o decizie de unul singur, de a raționa până și cele mai elementare și evidente situații și contexte. Tot ceea ce se va întâmpla de aici înainte va fi doar voia și intenția manipulatorului, care deja a convins că este personajul bun din poveste. În două cuvinte – amorțirea minții.

În felul acesta se construiesc coliviile de aur, pline de suflete aflate la capătul puterilor, care se mulțumesc doar ca agresiunea și abuzul să înceteze și care într-un final vor crede orice li se va spune. Pentru ele, dacă ieri exista o persoană cu care să împărtășească o iubire sinceră, persoană care să le arate căldură și să le ridice deasupra tuturor relelor, astăzi persoana aceea a devenit monstrul din poveste…

Imagine de: https://www.deviantart.com/fabilua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.