În trecere

Pentru unii oameni în viața asta ești doar în trecere. O fază. O etapă scurtă menită să îi ajute pe ei să treacă peste insatisfacții sau lipsuri diverse. La sfârșit, când au dobândit ceea ce căutau se întorc și pășesc în direcția opusă. Iar tu ești singurul care rămâi pe un drum gol.

Deși vremelnic, aceștia intră în viața ta pe deplin, se implică, îți împărtășesc din poveștile trăirii lor și îți permit la rândul tău să crezi din nou, să simți din nou, să te deschizi cu tot sufletul și să devii vulnerabil în fața lor, să speri că nu ești doar în trecere.

Apoi, brusc, necruțător, îți răpesc toată energia pe care tu ai investit-o, toată simțirea și sensul lumii. Te lasă ca o carcasă fără substanță, rătăcind printre fantomele amintirilor și viselor de ieri. Mai trist este că poate nici nu realizează că fac asta, nu își dau seama ce au devenit și ce provoacă.

Într-un accident, cel mai mult te afectează nu accidentul în sine, ci cât de fulgerător s-a petrecut totul. Rămâi marcat, scrijelit pe viață.

Și cât timp tu îți lingi rănile, viața lor intră pe un făgaș normal, s-au eliberat, au devenit responsabili și împăcați cu destinul lor… au făcut ceea ce trebuia, ceea ce era așteptat. Nu?

Singurul fraier în toată această sagă, însă ești tu. Ai permis prea multe, te-ai dedicat prea mult, ai sperat prea mult, deși mereu rațiunea îți striga să te oprești.

Dar iată, a venit timpul să te trezești copile și să îți iei înapoi ceea ce îți aparține. Lasă apa să îți spele ochii și sufletul, lasă toamna să te vindece și învață din tristeți. Devino tu, din nou și nu te uita în urmă.

Cei care merită ceea ce tu ai cel mai de preț se vor arăta în cele din urmă, iar dacă nu, păstrează pentru tine efortul, afecțiunea, talentul, răbdarea, ascultarea, dedicarea și potențialul și pune-le în slujba devenirii de sine.

Nu te mai risipi pentru nimic, niciodată. Nu mai fii în trecere pentru alții. Lasă o urmă, însă, în trecerea ta, ca lumea să știe ce a pierdut și ceea ce nicicând nu va mai putea avea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.