Gâlceava conspiraționiștilor cu bunul simț

Foto: mikhail-g.deviantart.com

Sunt mulți, sunt peste tot, sunt printre noi! Și de fiecare dată când există un motiv să se afirme, o fac fără ezitare, plecând întotdeauna de la aceeași premisă: o conjurație absconsă pregătită să ne controleze în amănunt. Noua Ordine Mondială, francmasoni, arme tehnologice ascunse publicului larg, corporații manipulatoare și multe altele fac parte din arsenalul argumentativ al conspiraționiștilor.

Am descris mai demult într-un articol, o categorie de indivizi a căror apetență spre micro-spiritualism (reiki, yoga, sacroterapie, new age, etc) devine elucubrantă de la un anumit punct și prezintă aspecte periculoase pentru aceste persoane. Deși în multe trăsături se aseamănă, categoria conspiraționiștilor se deosebește de cea a spiritualiștilor prin substratul, de multe ori, puternic paranoid. Dacă spiritualiștii, deși în mod greșit, se întorc mai mult către propria lor entitate, propriul lor sine, conspiraționiștii se îndreaptă aproape exclusiv către exterior. Ei sunt certați cu lumea, cu structurile înalte de putere (ocultă) organizate în conspiratii mondiale și astfel, cu rațiunea și cu bunul simț.

Conspiraționiștii văd conspiratii acolo unde nu sunt și se leagă de orice element care poate să le furnizeze baza pentru o retorică jalnică. Așa încât orice ochi într-un triunghi e semnul Illuminati sau chiar al Satanei, orice stea cu 6 colțuri devine simbolul dominației oculte evreiești, orice stea cu 5 colțuri este neapărat un indiciu al vrăjitoriei și al demonilor, piramida e dovada irefutabilă a masoneriei, la fel ca numărul 33 și salutul cu degetul opozabil peste mâna celuilalt, orice cap de schelet cu două oase dedesubt este insigna organizației americane Skull & Bones, iar semnul pe care îl fac rockerii dovedește faptul că aceștia toți îl venerează pe Naiba. Toate simbolurile descrise anterior sunt doar câteva dintre cele mai vehiculate, care furnizează ideile paranoide ale conspiraționiștilor.

Însă ca în orice altă tagmă care se respectă și în această categorie de indivizi există mai multe „facțiuni”, dintre care două sunt opuse diametral: conspiraționiștii ateiști și conspiraționiștii teiști. Prima facțiune are la bază concepția conform căreia biserica, în mod special creștină și în mod și mai concentrat, Biserica Catolică este un alt pion în conspiratii ce au legătură cu planul guvernării mondiale, pion menit să ne servească acel „opium” mintal de care vorbea Karl Marx, pentru a ne îndupleca pornirile libertare. A doua facțiune – conspiraționiștii teiști – sunt convinși că singurul adevăr adevărat se găsește în biserică, în legea creștină și mai precis și mai local, în biserica creștin-ortodoxă. Aceștia sunt în mod special certați cu semnele și simbolurile diavolești și cu masoneria de sorginte demonică care vrea să impună stăpânirea asupra lumii și să zdrobească infamul legământ creștin.

Iată și câteva extrase dintr-un fel de carte pe care am găsit-o online, unde cei care au scris-o revelează nu adevăruri ascunse, ci de fapt, modul esențial de gândire al unui crezător în conspiratii:

Francmasoneria este organizată în loji care au diferite denumiri şi aparent se luptă între ele. Astfel putem întâlni denumiri ca Francmasonii fără şorţ, Lojile albastre, Grand Orient, Ritul Scoţian Anticşi Acceptat, Loja Naţională Română, Loja militară Cairo, loji parlamentare, loja italiană PropagandaDue, Rotary Club, Lions Club, Ritul York, Clubul celor 500, Clubul de la Roma, B’NAI B’RITH,Consiliul celor 33, Consiliul celor 13, Majestic 12, etc.În realitate toate aceste loji şi grupări masonice sunt conduse la vârf de elita mişcării Sionisteîntr-un mod atât de diabolic încât nimeni din aceste loji masonice nu cunoaşte adevăratul plansatanic al celor care-i conduc din umbră.

sau

Scopul ascuns cunoscut doar de liderii mişcării Sioniste este de a omorî 5 miliarde de oameni pentru a-i putea controla pe cei care rămân şi pentru a-i exploata după cum doresc aceşti lideriSionişti. Asta înseamnă de fapt sloganul „Noua Ordine Mondială”!

Acest gen de elucubrații pot să devină foarte periculoase pentru cei naivi. Idei cum sunt cele de mai sus frizează absurdul și nu au nimic în comun cu gândirea rațională și nici măcar cu bunul simț care ne ajută să ne ghidăm cu discernământ prin hățișul realității. Conceptele lor despre conspiratii sunt unele stupide și paranoide, care nici nu merită a fi luate în considerare. Însă iată că sunt mulți care țin cont de ele.

Unde s-a dus știința, unde a fugit discernământul, unde se ascunde inteligența de a conecta în mod corect informațiile care parvin pe diferite căi? Cum se face că în secolul 21 încă mai există astfel de gândiri bizare? Este o întrebare la care nu știu cum să încep să găsesc răspunsul, însă poate voi aveți explicații, așa că vă aștept comentariile mai jos.

One comment on “Gâlceava conspiraționiștilor cu bunul simț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.