Descoperind Viena (a doua zi, a treia seară)

Duminică aveam „abonare” la Zoo. Sincer să fiu, a fost a doua oară când am mers la o grădină zoologică, prima oară fiind pe la câțiva anișori (eram în generală cred), când am vizitat Zoo-ul din București, de unde am rămas cu sechele emoționale mult timp, din cauza stării precare observabile a animalelor care erau ținute acolo; pur și simplu sentimentul de o tristețe profundă s-a întipărit în mine atunci, pentru ca mai apoi, la o vârstă a conștientizării să poate fi analizat și clasificat mai bine. Nu sunt de acord cu existența acestui tip de „capriciu uman”, dacă mă întrebați, dar recunosc faptul că Zoo-ul din Viena este superb: prin mărime, diversitatea de animale (care mi-au lăsat impresia că sunt foarte bine îngrijite) și vegetația abundentă. Da, acolo am hoinărit câteva ore bune.

După „animal planet” am trecut la lucruri mai urbane, începând cu fastuoasa intrare către Palatul Schönbrunn, de undeva de sus, dintr-o frumoasă și spațioasă grădină, unde prima oară am dat de Gloriette. De acolo, descendent și spiralat am ajuns și la palat. Nu am vizitat palatul în sine dar m-a bucurat mai mult priveliștea din jur și târgul de Paște ce se desfășura undeva în spate (de unde mi-am luat și o drâmbă :P; dacă nu știți ce este drâmba, google-iți-o!).

Spre seară am fost la distracții… parcul de distracții, adică ceea ce poartă numele Prater. Dacă treceți vreodată prin jur, să nu ratați ROATA (you’ll know what I mean when you get there). Sau puteți să optați pentru celelalte mașinării de năucit creierii și mai ales stomacul…

Va urma…

2 comments on “Descoperind Viena (a doua zi, a treia seară)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.